GOUDMAKERS AAN HET WERK.

Start event: donderdag 10 mei, De Alchemist in Utrecht

Aan het werk sessies: In welke fase zit jij?

Fase: Onrust & Verlangen

1. Hoe ontdek je jouw zakelijke droom?
Host: Janka Oostveen van Eye Five, Droom in Bedrijf
Voor wie: iedereen met onrust, een wens, verlangen of zakelijke droom die een volgende stap wil zetten

De stelling is: iedereen heeft een zakelijke droom. Zelfs al is hij niet kristalhelder. Voel je je onrustig en wil je verder? Overweeg je al een tijd het roer om te gooien? Heb je een verlangen dat onderhuids suddert? Heb je zoveel ideeën dat je niet kan kiezen? Of vraag je je af welk idee het beste bij jou past? Dit zijn allemaal signalen die minimaal vragen om onderzoek. Janka neemt je mee in de stappen van dit onderzoek, waarmee zij haar zakelijke droom heeft ontdekt. Nu jij nog!

2. Welke communicatie brengt burgers in beweging?
Hosts: Bart Terlingen van Ttrab
Voor wie: iedereen met een passie voor burgeractivering- en participatie

Om ons heen zien we allerlei ondernemende burgerinitiatieven ontstaan. Toch lijkt het voor vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en overheden lastig om hun klanten te bewegen. Hoe zou dit komen, vragen Bart en Petra zich af. Vanuit hun persoonlijke passie verkennen ze dit vraagstuk. Daarvoor nodigen ze vertegenwoordigers, hun klanten en communicatie- en gedragsexperts uit. Samen zoomen we in op de manier van communiceren, de klantbeleving hierbij en het gat tussen de communicatie, beleving en het gedrag van mensen. Wie weet mondt deze verkenning uit in een onderzoek waarin we gericht zoeken naar oplossingsrichtingen.

Fase: Idee

3. Welke zakelijke ideeën hebben we voor zorg & welzijn?
Hosts: Heinz Schiller van De Alchemist en Kim Oostveen van My Tree House
Voor wie: ondernemende geesten met zakelijke ideeën en initiatieven die de zorg & welzijn sector vooruitbrengen

Heinz en Kim hebben een droom: hoe zou de wereld eruit zien als zorg & welzijn ondernemers inspringen op het gat tussen overheid en markt? We zien nu al interessante initiatieven voorbij komen: kleinschalige commerciële ouderenzorg, baanbegeleiding van zwerfjongeren met potentie, technische hoogstaande video-conferencing tussen ziekenhuizen, innovatieve woonconcepten door particuliere collectieven. Met passie vertellen ze het eerste kwartier hun droom. Daarna ga je als groep aan het werk met deze vraag. Hoe leuk zou het zijn als we initiatieven daadwerkelijk kunnen opstarten?

4. Hoe maak je een slimme businesscase voor je zakelijke droom?
Host: Onno Oostveen van Hotel con Corazón
Voor wie: iedereen met een concreet idee die dit op haalbaarheid wil toetsen

Hoe prettig is het om vooraf te weten wat je zakelijke droom je oplevert. Wat je hij van je vraagt en wat je voor hem inlevert. Dat is wat een goede businesscase doet. Een praktische en financiële onderbouwing van je zakelijke droom én de route daar naar toe. Het is een realisatietoets, géén businessplan. Onno neemt je mee in de aanpak hiervoor. Hij heeft er zijn zakelijke droom mee gerealiseerd. Nu jij nog.

Fase: In Bedrijf

5. De Goudmakers Community: hoe bouwen we verder?
Host: Petra de Boer van Fibes
Voor wie: iedereen die zich herkent in Goudmakers en actief mee wil werken aan haar uitbouw

Goudmakers brengt ondernemers met een missie samen. Ondernemende geesten die maatschappelijke vraagstukken op zakelijke wijze aanpakken. Mensen met mooie ideeën, die ze met elkaar omzetten in goud.

Nu het start-event een feit is, is het belangrijk om de flow erin te houden. We hebben bewust gekozen voor een community. Je sluit je aan bij Goudmakers als mens omdat je je er thuis voelt. Het lijkt een vrije vorm en dat is het ook. Jij kiest zelf of je je aansluit. Je kiest je eigen rol en de mate waarin je je verbindt. Maar het is niet vrijblijvend. Je haalt en je brengt: inspiratie, expertise, realisatiekracht. Je kan ook gebruik maken van de community om hier jouw antwoord op te vinden. Deze vrijheid in gebondenheid is onze grootste uitdaging. Wie herkent zich in Goudmakers en werkt mee om deze uitdaging in goede banen te leiden?

6. Hoe versterk je het creatief klimaat in jouw bedrijf?
Hosts: Marion Beltman, kunstenaar & kwartiermaker en Audrey Schillings, Heineken
Voor wie: iedereen die op andere en creatieve manier een bedrijfsvraagstuk wil oplossen

Vaak ben je als ondernemer zo druk met de dagelijkse praktijk dat het lastig is een stap terug te doen en met afstand naar je bedrijf en haar veranderende omgeving te kijken. De huidige omstandigheden vragen om nieuwe oplossingen en meer creativiteit. De kunstenaarcoach voor het bedrijfsleven is een specialist die je helpt bij het versterken van je eigen creativiteit in je onderneming. Hij is een professional die vanuit een beeldende opleiding en praktijkervaring stapsgewijs begeleiding geeft aan een ondernemer die in de eigen organisatie/omgeving het creatief klimaat wil versterken. Dit leidt tot nieuwe inzichten en innovatie. Product-. proces,- presentatie- innovatie en maatschappelijke, aan economische, artistieke en vrijetijdsinnovatie. Om de organisatie scherp te houden, te bevragen, te verwonderen, te verbinden en om nieuwe wegen in te slaan. Los je ondernemersvraag of je bedrijfsvraagstuk dus eens anders op. Met sociale, creatieve, en innovatieve resultaten: samen met een kunstenaar. Op het vlak van strategie-, operatie-, financiering, leiderschap-teamwork, structuur/functioneren/ICT of organisatiecultuur.

7. Groeidillema’s? Hoe houden we ons bedrijf op koers?
Host: Marcel Zuidhof van Hotel con Corazón
Voor wie: ondernemers die groeien of dat van plan zijn

De onderneming staat, de eerste resultaten en successen zijn geboekt. Je bent trots op de zakelijke droom die er nu staat. Maar je wilt verder. En de markt en je klanten willen meer van je zien. Hoe behoud je je focus op de maatschappelijke cause, the WHY, waarmee je gestart bent? Hoe zorg voor een groeimodel dat tegelijk ambitieus en haalbaar is? En dat alles in een financieel gezonde onderneming waarmee je je boterham verdient? Samen bespreek je deze dilemma’s, deel je ervaringen en wissel je best & next practices uit. Wie weet zijn er zelfs allianties te maken die je groei versnellen.

Goudmakers brengt ondernemers met een missie samen. Ondernemende geesten die maatschappelijke vraagstukken op zakelijke wijze aanpakken. Mensen met mooie ideeën, die ze met elkaar omzetten in goud.

Goudmakers is een initiatief van:

ROOMS
& RATES.
arrival
departure
News.

Free mobile audio tour

Tourguide App

Tourguide appDownload our Tourguide App for Granada and about Hotel con Corazón! We co-created this App with Izi.travel, a company that helps designing your own city tour.  Read more